Vindelns kommun

Som förstelärare i Vindeln har du ett viktigt uppdrag där din kompetens skapar värde för många omkring dig. Vi söker nu en förstelärare inom området IT. Varmt välkommen med din ansökan! 

OM UPPDRAGET

I ett komplext och föränderligt samhälle med digitalisering och AI på stark framfart behövs kreativa och initiativrika människor som har viljan och förmågan att se möjligheter. Därför är det viktigt att sätta undervisningen i tydligare relation till den digitala samhällsutvecklingen och utveckla elevers kunskaper, förmågor inom dessa områden. Vi tror att det gör dem väl rustade både inför framtiden och inför att skapa framtiden.

Din främsta uppgift som förstelärare är att se möjligheter i den digitala transformationen, främja och öka IT kunskaperna hos både personal och elever samt etablera arbetssätt för att jobba framåtsyftande och strukturerat med IT i skolan. Du sprider kunskap, stöttar och inspirerar personalen samt fungerar som en länk mellan rektorer och pedagoger.  

Som förstelärare verkar du i kommunens alla skolor. IT i skolan kan se olika ut beroende på i vilken skolform undervisningen sker, gemensamt för alla skolor är dock uppdraget att skapa möjligheter och lärsituationer där elever tränar på förmågor som till exempel kreativitet, problemlösning i ett IT-samhälle som står i ständig utveckling och förändring. 

Försteläraruppdraget är ett tidsbegränsat förordnande om 2 år. Du behåller din tillsvidareanställning i grunden. 

DIN KOMPETENS

Vi söker dig som brinner för IT, AI, digital transformation och vill vara en del i att skapa trygghet i ett ständigt pågående utveckling- och förändringsarbete. Du behöver därför vara bra på att skapa och underhålla nätverk och bygga relationer och vara öppen för nyttan med förändringar. Vi söker dig som har förståelse för den förändring samhället står inför och har förmågan att entusiasmera din omgivning och få med dig såväl elever som övrig personal i digitala processer

Som förstelärare har du ett stort engagemang för att utveckla undervisningen, tillgängliggöra lärmiljöer och hitta nya lösningar även om verktyg eller processer inte finns. Du har ett inre driv och en förmåga att ta egna initiativ och se vinster i digital transformation. Detta gör att du blir självgående i ditt arbete och att du aktivt driver utvecklingen framåt. 

Som förstelärare har du en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat. Du har en tydlig pedagogisk tanke och en förståelse för olika människors förutsättningar att ta till sig budskap. Du har en god kommunikativ förmåga och är skicklig på att förmedla ett budskap. Eftersom du har många kontaktytor behöver du även ha en god samarbetsförmåga.

KRAV

Lärarelegitimation

Minst 4 års erfarenhet av undervisning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Vindeln
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/25
Kontakt
  • Lars Johansson, 0933-14040
Facklig företrädare
  • Maria Nilsson, Sveriges lärare, 072-4533656
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-05-08

Tillbaka till lediga jobb