Vindelns kommun, Barn- och utbildningssektorn

TILLSAMMANS ÄR VI VINDELN

Vår organisation formas genom våra medarbetare. Det är människorna som utför uppdragen och levererar samhällsnyttan. Tillsammans gör vi skillnad och skapar värde för många. Tillsammans utvecklar vi verksamheter och människor. I den värld vi lever i behövs all kompetens, och alla är viktiga. En av våra medarbetare ska vara ledig under en längre tid och vi söker därför en förskollärare eller barnskötare till förskolan Gula huset i Tvärålund. Varmt välkommen med din ansökan!

VÅRT ERBJUDANDE

Vi förstår att du som letar nytt jobb har många frågor. Att välja arbetsgivare är ett stort och viktigt beslut, och vi vill göra det enkelt för dig att hitta den information du söker. Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig: https://www.vindeln.se/tillsammans-ar-vi-vindeln/karriar 

DITT NYA JOBB

På förskolan Gula Huset planerar du verksamheten tillsammans med dina kollegor utifrån läroplanen för förskolan. Alla förskolor i kommunen deltar i ett treårigt projekt med Skolverket som heter samverkan för bästa skola där vi gärna ser att just du vill vara med och bidra.

Med närhet till natursköna områden värderar vi vår utomhuspedagogik högt. Utevistelse har stora
fördelar för såväl hälsa och välbefinnande som för barnens motoriska utveckling. Vi prioriterar även arbetet med språkutveckling där vi arbetar utifrån Bornholmsmodellen i alla åldrar. 

DIN KOMPETENS

Nu söker vi dig som brinner för att skapa en god lärmiljö för att ge alla barn på förskolan möjligheten att bli sitt bästa jag. Du är utbildad och legitimerad förskollärare eller utbildad barnskötare. Du behöver ha en förståelse för hur människor tar till sig kunskap, det vill säga en pedagogisk insikt. Du har också förmåga att ta egna initiativ och du bidrar med idéer och nya angreppssätt. Du tar ansvar för din uppgift och har lätt för att ställa om i arbetet och anpassa dig efter nya förutsättningar. För att trivas i rollen behöver du även ha en god förmåga att samarbeta med andra. Vi tycker även att det är viktigt att du känner ett stort engagemang för uppdraget och att du har en kreativitet som omsätter idéer i praktiken.

Till ditt stöd finns två specialpedagoger som jobbar med förskolorna i Vindelns kommun. Vi arbetar medvetet med att begränsa barngruppernas storlek, vilket ger förutsättningar för dig att utveckla den pedagogiska verksamheten.

Eftersom Vindeln är en samisk förvaltningskommun är kunskaper inom samiska meriterande.

KRAV

Förskollärarlegitimation eller utbildad barnskötare.

För denna tjänst krävs att du uppvisar ett giltigt utdrag ur Polisens belastningsregister innan anställning.

DIN NYA ARBETSPLATS

Förskolan Gula huset ligger i Tvärålund med skolan som närmsta granne. Förskolan består av fyra
avdelningar; Myggan, Humlan, Sländan och Svalan. Avdelningen Sländan öppnar vi upp utifrån behov. På Gula Huset vill vi att en varm och inbjudande atmosfär ska råda. Det ska vara roligt att gå till förskolan på morgonen och alla barn ska känna sig sedda och bekräftade. Vi vill med en trygg och tillåtande miljö skapa goda förutsättningar för ett livslångt lärande.

VISION 2030 - TILLSAMMANS ÄR VI VINDELN

Vindeln ska vara hemma – för alla som bor och verkar i kommunen. Här går livet ihop. Här finns plats för vardag och fest, arbete och ledighet och för familj och vänner. Här finns rum för utveckling och etablering. Här finns också plats för själen, för storheten och för äventyret – precis utanför dörren väntar det. Vi som bor här är alldeles vanliga människor, kanske bara lite stoltare och lite modigare än folk är mest. #tillsammansärvivindeln

Vindeln är med sina goda möjligheter till både barn- och äldreomsorg och ett brett utbud av bostäder en trygg plats att bo och leva på. Med korta avstånd till grannkommuner som Umeå och Vännäs finns även goda möjligheter till pendling för dig som är bosatt på annan ort. Här kan du läsa mer om hur det är att leva, bo och verka i Vindelns kommun: https://www.vindeln.se/tillsammans-ar-vi-vindeln

 

ANSTÄLLNINGEN

Varaktighet: Vikariat under perioden 2024-08-05 - 2025-07-06

Omfattning: 100%

Tillträde: 2024-08-05

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-07-06
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2025-08-05
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vindeln
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/46
Kontakt
  • Johan Söderberg, 0933-14140
Facklig företrädare
  • Johan Bertilsson, Kommunal, 070-2276611
  • Maria Nilsson, Sveriges lärare, 072-4533656
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb