Vindelns kommun, Stab och ledning

TILLSAMMANS ÄR VI VINDELN

Vår organisation formas genom våra medarbetare. Det är människorna som utför uppdragen och levererar samhällsnyttan. Tillsammans gör vi skillnad och skapar värde för många. Tillsammans utvecklar vi verksamheter och människor. I den värld vi lever i behövs all kompetens, och alla är viktiga. Vi söker därför en nämndsekreterare till kanslistaben. Varmt välkommen med din ansökan!

VÅRT ERBJUDANDE

Vi förstår att du som letar nytt jobb har många frågor. Att välja arbetsgivare är ett stort och viktigt beslut, och vi vill göra det enkelt för dig att hitta den information du söker. Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig: https://www.vindeln.se/tillsammans-ar-vi-vindeln/karriar 

DITT NYA JOBB

Som nämndsekreterare har du huvudansvar för ärendehanteringen till kommunstyrelsen, dess utskott samt kommunfullmäktige. Du ansvarar för ärendegången, förbereder dagordning, skriver protokoll samt hanterar dialog med politik och ledningsgrupp både inför framtagandet av ärenden men också när de är beslutade och ska genomföras.

Denna roll innebär även att du är systemägare för kommunens ärende- och diarieföringssystem och bedriver ett proaktivt arbete med att hålla dig uppdaterad gällande nya lagar och regler inom kommunalrättsliga frågor. En del av uppdraget handlar även om att utveckla styrande dokument; så som kommunens interna regelverk. I tjänsten ingår även övriga uppgifter som bland annat diarieföring och utredningsuppdrag.

DIN KOMPETENS

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom exempelvis statsvetenskap eller förvaltningsrätt, eller arbetslivserfarenhet som genererat motsvarande kompetenser. Du behöver ha kunskaper gällande kommunallag och förvaltningslag. För att trivas i denna roll behöver du ha en god språklig förmåga och intresse av att skriva och hantera texter. Du bör ha några års erfarenhet från att arbeta i en politiskt styrd verksamhet, gärna från kommunal sektor.

Som person är du strukturerad och har ett gott ordningssinne med stor integritet. Du har en god känsla för service och en god samarbetsförmåga. Du kan på ett pedagogiskt sätt handleda andra i ärendehandläggning samt stötta i lättare frågor inom ramen för ditt uppdrag. Du behöver även kunna arbeta självgående och ha förmågan att hantera flera parallella arbetsuppgifter. 

KRAV

  • B-körkort
  • Kunskaper inom Microsoft 365 eller motsvarande kunskaper i Word, Excel och Powerpoint
  • Den som erbjuds tjänsten kan behöva genomföra en säkerhetskontroll enligt Säkerhetsskyddslagens 3 kap

DIN NYA ARBETSPLATS

Du kommer tillhöra kanslistaben som är en del av kommunstyrelsens förvaltning, och arbeta tillsammans med andra kollegor inom nämndadministration, kommunikation, kommunvägledning och beredskap. Din placeringsort är Vindeln, med goda pendlingsmöjligheter och möjlighet till distansarbete på deltid. 

VISION 2030 - TILLSAMMANS ÄR VI VINDELN

Vindeln ska vara hemma – för alla som bor och verkar i kommunen. Här går livet ihop. Här finns plats för vardag och fest, arbete och ledighet och för familj och vänner. Här finns rum för utveckling och etablering. Här finns också plats för själen, för storheten och för äventyret – precis utanför dörren väntar det. Vi som bor här är alldeles vanliga människor, kanske bara lite stoltare och lite modigare än folk är mest. #tillsammansärvivindeln

Vindeln är med sina goda möjligheter till både barn- och äldreomsorg och ett brett utbud av bostäder en trygg plats att bo och leva på. Med korta avstånd till grannkommuner som Umeå och Vännäs finns även goda möjligheter till pendling för dig som är bosatt på annan ort. Här kan du läsa mer om hur det är att leva, bo och verka i Vindelns kommun: https://www.vindeln.se/tillsammans-ar-vi-vindeln

 

ANSTÄLLNINGEN

Varaktighet: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2024-09-01 eller enligt överenskommelse

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Vindeln
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/50
Kontakt
  • Mattias Eriksson, 0933-14009
Facklig företrädare
  • Barbro Arvidsson, 0933-14026
  • Erika Holmström, 0933-14055
Publicerat 2024-06-24
Sista ansökningsdag 2024-07-28
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb