Vindelns kommun, Miljö- och byggförvaltningen

TILLSAMMANS ÄR VI VINDELN

Vår organisation formas genom våra medarbetare. Det är människorna som utför uppdragen och levererar samhällsnyttan. Tillsammans gör vi skillnad och skapar värde för många. Tillsammans utvecklar vi verksamheter och människor. I den värld vi lever i behövs all kompetens, och alla är viktiga. En av våra medarbetare är tjänstledig för studier och vi behöver därför förstärka miljöavdelningen. Varmt välkommen med din ansökan!

VÅRT ERBJUDANDE

Vi förstår att du som letar nytt jobb har många frågor. Att välja arbetsgivare är ett stort och viktigt beslut, och vi vill göra det enkelt för dig att hitta den information du söker. Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig: https://www.vindeln.se/tillsammans-ar-vi-vindeln/karriar 

DITT NYA JOBB

Som miljö- och hälsoskyddsinspektör kommer dina arbetsuppgifter främst vara inriktade mot tillsyn och handläggning enligt miljöbalken. Inom miljöskyddsområdet ingår bland annat tillsyn av miljöfarlig verksamhet, exempelvis verkstäder, industrier, drivmedelsstationer och avloppsanläggningar. I arbetet ingår även att handlägga ansökningar om tillstånd för enskilda avlopp, anmälan om värmepumpinstallation och andra miljöfarliga verksamheter.

Inom hälsoskyddsområdet ingår exempelvis tillsyn av tillfälliga boenden, skolor, förskolor och hygieniska verksamheter samt handläggning av frågor kopplade till inomhusmiljöer och buller. Det kan även förekomma arbetsuppgifter inom livsmedelslagstiftning och närliggande lagstiftningar.

Det finns möjlighet att anpassa tjänstens innehåll utifrån din erfarenhet och önskemål. I din roll som miljö- och hälsoskyddsinspektör kommer du fatta delegationsbeslut och upprätta beslutsunderlag till miljö- och byggnadsnämnden samt ge information, vägledning och rådgivning till både allmänhet och företag.

DIN KOMPETENS

Vi söker i första hand dig som har utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning som bedöms lämplig. Det är positivt om du har erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har erfarenheter av liknande arbetsuppgifter inom kommunal förvaltning.

Som person behöver du vara lyhörd och serviceinriktad, vilket för oss innebär att du lyssnar in och försöker förstå andras perspektiv samt gör ditt bästa för att leverera goda lösningar och rättssäkra beslut. Du behöver kunna arbeta självgående genom att du själv planerar, strukturerar och prioriterar ditt arbete. Du kan prioritera och ställa om i arbetet när förutsättningarna förändras. Det är även viktigt att du har en god samarbetsförmåga och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. 

KRAV

B-körkort

DIN NYA ARBETSPLATS

Vi söker en ny kollega som vill vara en del av vårt arbetslag på miljö- och byggförvaltningen. I tjänsten ingår ett nära samarbete med våra andra miljö- och hälsoskyddsinspektörer, kommunens plan- och byggavdelning samt verksamhetsområdet Kommunal utveckling. Miljö- och byggförvaltningen är en liten enhet med god sammanhållning och trivsel. Vi hoppas att du vill bli en av oss!

VISION 2030 - TILLSAMMANS ÄR VI VINDELN

Vindeln ska vara hemma – för alla som bor och verkar i kommunen. Här går livet ihop. Här finns plats för vardag och fest, arbete och ledighet och för familj och vänner. Här finns rum för utveckling och etablering. Här finns också plats för själen, för storheten och för äventyret – precis utanför dörren väntar det. Vi som bor här är alldeles vanliga människor, kanske bara lite stoltare och lite modigare än folk är mest. #tillsammansärvivindeln

Vindeln är med sina goda möjligheter till både barn- och äldreomsorg och ett brett utbud av bostäder en trygg plats att bo och leva på. Med korta avstånd till grannkommuner som Umeå och Vännäs finns även goda möjligheter till pendling för dig som är bosatt på annan ort. Här kan du läsa mer om hur det är att leva, bo och verka i Vindelns kommun: https://www.vindeln.se/tillsammans-ar-vi-vindeln

 

ANSTÄLLNINGEN

Varaktighet: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Vindeln
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/45
Kontakt
  • Moa Hammar, 0933-14218
  • Linda Fahlander , 0933-14211
Facklig företrädare
  • Anna Sandgren, Vision, 0933-14023
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb