Vindelns kommun, Barn- och utbildningssektorn

TILLSAMMANS ÄR VI VINDELN

Vår organisation formas genom våra medarbetare. Det är människorna som utför uppdragen och levererar samhällsnyttan. Tillsammans gör vi skillnad och skapar värde för många. Tillsammans utvecklar vi verksamheter och människor. I den värld vi lever i behövs all kompetens, och alla är viktiga. Vi söker därför timvikarier till förskola, skola och fritidshem. Varmt välkommen med din ansökan!

VÅRT ERBJUDANDE

Vi förstår att du som letar nytt jobb har många frågor. Att välja arbetsgivare är ett stort och viktigt beslut, och vi vill göra det enkelt för dig att hitta den information du söker. Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig: https://www.vindeln.se/tillsammans-ar-vi-vindeln/karriar 

DITT NYA JOBB

Arbetet som timvikarie innebär att du ersätter ordinarie personals frånvaro, ibland med kort varsel. Hos oss gör du en viktig insats för att alla barn och elever ska utvecklas, lära och växa utifrån sina egna förutsättningar. Ingen dag är den andra lik vilket gör jobbet både utmanande och utvecklande.

Vid arbete i förskolan kommer du, tillsammans med övrig personal, ansvara för en barngrupp genom att delta i lekar och aktiviteter både inom- och utomhus, hjälpa till vid på- och avklädning, delta i pedagogiska måltider och framförallt vara närvarande med barnen. 

Inom grundskolan arbetar du antingen som lärarvikarie, resursperson eller elevassistent. Som lärarvikarie inom grundskolan ansvarar du för och leda undervisning enligt en färdig planering och i särskilda fall göra egen planering. Som resursperson eller elevassistent arbetar du antingen med en särskild elev eller med en grupp elever som behöver extra stöd.

Du styr när du själv vill arbeta, genom att lägga dig tillgänglig de dagar och tider du vill arbeta i ett program som heter Time Care Pool. I programmet har du också möjligheten att se vilka pass som ligger lediga framåt och anmäla ditt intresse på dessa.

I denna rekrytering gör vi löpande urval och tillsättningar. 

DIN KOMPETENS

Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning, Det är även positivt om du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. Meriterade är om du har slutfört utbildning till exempelvis barnskötare/elevassistent, lärare eller annan likvärdig pedagogisk utbildning. 

Vi söker dig som har lätt för att anpassa dig till nya rutiner och arbetssätt. Som timvikarie behöver du vara beredd på att varje dag kan se olika ut. Du behöver därför ha förmågan att snabbt kunna ställa om i arbetet. Du är även trygg i rollen som förebild, du är självgående och du vågar ta egna initiativ. Du är kommunikativ och behärskar det svenska språket väl i tal och skrift. Du kan samarbeta väl med andra och har en god känsla för service.

Du behöver ha viljan och förmågan att arbeta tillsammans med andra vuxna i team, kunna sätta dig in i olika skolors rutiner och hantera situationer som kan uppstå i klassrummet. Du medverkar till att alla barn och elever ska få bästa möjliga förutsättningar för att nå skolans kunskapsmål.

Det är positivt om du har B-körkort men det är inget krav.

KRAV

För denna tjänst krävs att du uppvisar ett giltigt utdrag ur Polisens belastningsregister. Det kan du ansöka om här.

VISION 2030 - TILLSAMMANS ÄR VI VINDELN

Vindeln ska vara hemma – för alla som bor och verkar i kommunen. Här går livet ihop. Här finns plats för vardag och fest, arbete och ledighet och för familj och vänner. Här finns rum för utveckling och etablering. Här finns också plats för själen, för storheten och för äventyret – precis utanför dörren väntar det. Vi som bor här är alldeles vanliga människor, kanske bara lite stoltare och lite modigare än folk är mest. #tillsammansärvivindeln

Vindeln är med sina goda möjligheter till både barn- och äldreomsorg och ett brett utbud av bostäder en trygg plats att bo och leva på. Med korta avstånd till grannkommuner som Umeå och Vännäs finns även goda möjligheter till pendling för dig som är bosatt på annan ort. Här kan du läsa mer om hur det är att leva, bo och verka i Vindelns kommun: https://www.vindeln.se/tillsammans-ar-vi-vindeln

 

ANSTÄLLNINGEN

Varaktighet: Timvikariat

Omfattning: Heltid/deltid efter behov

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 10 dagar)
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad 0-100%
Ort Vindeln
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/44
Kontakt
  • Caroline Svensson, 070-3270488
Facklig företrädare
  • Johan Bertilsson, Kommunal, 070-2276611
  • Maria Nilsson, Sveriges lärare, 072-4533656
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-11-10
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb