Vindelns kommun, Stab och ledning

TILLSAMMANS ÄR VI VINDELN

Vår organisation formas genom våra medarbetare. Det är människorna som utför uppdragen och levererar samhällsnyttan. Tillsammans gör vi skillnad och skapar värde för många. Tillsammans utvecklar vi verksamheter och människor. I den värld vi lever i behövs all kompetens, och alla är viktiga. Vi söker därför en samordnare i beredskap och civilförsvar till Kanslistaben. Varmt välkommen med din ansökan!

VÅRT ERBJUDANDE

Vi förstår att du som letar nytt jobb har många frågor. Att välja arbetsgivare är ett stort och viktigt beslut, och vi vill göra det enkelt för dig att hitta den information du söker. Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig: https://www.vindeln.se/tillsammans-ar-vi-vindeln/karriar 

DITT NYA JOBB

Vindelns kommun stärker sin förmåga inom området beredskap och civilförsvar. Vi söker nu en projektledare på halvtid som under ett år leder "SOF-V"-projektet; Stärkt operativ förmåga i Vindelns kommun.

I din roll som projektledare arbetar du operativt med sektorernas lokala beredskaps- och civilförsvarsplanering, genomför övningar och handleder chefer och medarbetare. Uppdraget innebär stort fokus på dokumentation och framtagandet av planer utifrån givna mallar, genomförandet av utbildningar och övningar samt att föra dialog med kommunens verksamheter utifrån deras behov och stöd. Uppdraget innebär också deltagande i regionala beredskapsträffar. Till ditt stöd har du det regionala beredskapsnätverket, kommunens stabsledning, beredskapssamordnare, kriskommunikatör samt sektorchefer.

DIN KOMPETENS

Vi söker dig som har god strategisk kompetens med möjlighet att se helheter och analysera komplexa problem. Du har förmågan arbeta självgående genom att du planerar, organiserar och genomför ditt arbete på ett effektivt sätt.

I detta uppdrag behöver du även ha en god samarbetsförmåga och god förmåga att kommunicera och dokumentera. Du är skickligt på att utveckla verksamheter och är inriktad på mål och resultat. Du har förmågan att leda chefer och verksamheter i deras egna utveckling. Vi söker dig som har god kännedom om och erfarenhet av att arbeta i en kommunal verksamhet, gärna med betoning på dokumentation och verksamhetsutveckling.

Erfarenhet inom beredskap och civilförsvarsfrågor är meriterande men inget krav.

KRAV

  • Högskoleutbildning inom ett av kommunens yrkesområden, eller likvärdig arbetslivserfarenhet
  • Dokumenterad erfarenhet från kommunal verksamhet
  • Goda kunskaper i Microsoft 365
  • Tjänsten är placerad i säkerhetsklass i enlighet med säkerhetsskyddslagen

DIN NYA ARBETSPLATS

Du kommer att arbeta vid Kommunkontoret i centrala Vindeln. Organisatoriskt tillhör du Kanslienheten som är en del av kommundirektörens stab. Här arbetar ett glatt och positivt gäng inom beredskap och civilförsvar, kommunikation, nämndadministration och kommunvägledning. I tjänsten finns viss möjlighet till distansarbete men det huvudsakliga uppdraget sker fysiskt i kommunens olika verksamheter.

VISION 2030 - TILLSAMMANS ÄR VI VINDELN

Vindeln ska vara hemma – för alla som bor och verkar i kommunen. Här går livet ihop. Här finns plats för vardag och fest, arbete och ledighet och för familj och vänner. Här finns rum för utveckling och etablering. Här finns också plats för själen, för storheten och för äventyret – precis utanför dörren väntar det. Vi som bor här är alldeles vanliga människor, kanske bara lite stoltare och lite modigare än folk är mest. #tillsammansärvivindeln

Vindeln är med sina goda möjligheter till både barn- och äldreomsorg och ett brett utbud av bostäder en trygg plats att bo och leva på. Med korta avstånd till grannkommuner som Umeå och Vännäs finns även goda möjligheter till pendling för dig som är bosatt på annan ort. Här kan du läsa mer om hur det är att leva, bo och verka i Vindelns kommun: https://www.vindeln.se/tillsammans-ar-vi-vindeln

 

ANSTÄLLNINGEN

Varaktighet: Projektanställning 1 år

Omfattning: 50 %

Tillträde: 2024-05-01

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-05-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Vindeln
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/36
Kontakt
  • Mattias Eriksson, 0933-14009
Facklig företrädare
  • Johanna Bertilsson, Vision, 0933-14161
  • Erika Holmström, SSR, 0933-14055
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb