Vindelns kommun, Sociala sektorn

TILLSAMMANS ÄR VI VINDELN

Vår organisation formas genom våra medarbetare. Det är människorna som utför uppdragen och levererar samhällsnyttan. Tillsammans gör vi skillnad och skapar värde för många. Tillsammans utvecklar vi verksamheter och människor. I den värld vi lever i behövs all kompetens, och alla är viktiga. Vi söker därför en förste socialsekreterare till individ- och familjeomsorgen. Varmt välkommen med din ansökan!

VÅRT ERBJUDANDE

Vi förstår att du som letar nytt jobb har många frågor. Att välja arbetsgivare är ett stort och viktigt beslut, och vi vill göra det enkelt för dig att hitta den information du söker. Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig: https://www.vindeln.se/tillsammans-ar-vi-vindeln/karriar 

DITT NYA JOBB

Vi söker nu en förste socialsekreterare inom området vuxna/försörjningsstöd/LSS/flykting. Som förste socialsekreterare har du en handledande och arbetsledande roll gentemot kollegor. Du ansvarar för ärendehantering samt rättssäkerhet. Du kommer arbeta i nära samarbete med IFO-chef och förstekollega i frågor som handlar om att driva utvecklingsarbete, omvärldsbevaka och fungera som individ- och familjeomsorgens arbetsledning.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Daglig arbetsledning inom området vuxna/försörjningsstöd/LSS/flykting
  • Metodhandleda enskilda och grupper
  • Stimulera delaktighet i arbetsgruppens utvecklingsfrågor och metodutveckling
  • Medverka vid utformning av policys, rutiner och andra styrdokument
  • Tillsammans med IFO-chef följa upp mål och utfall för verksamheten

Uppdraget kan eventuellt över tid komma att förändras och inriktas mot andra delar av socialtjänstens verksamheter. 

DIN KOMPETENS

Vi söker dig som är utbildad socionom med erfarenhet av arbete inom socialtjänst. Det är viktigt att du har erfarenhet av myndighetsutövning och goda kunskaper inom relevant lagstiftning. Erfarenhet av arbetsledning/ledaruppdrag är meriterande.

Vi söker dig som har mod att agera efter din övertygelse, eftersom du litar på din egen och dina kollegors omdöme och kompetens. Du har ett förtroendeingivande och närvarande ledarskap där du handleder och stöttar dina kollegor i deras utveckling. Som förste socialsekreterare behöver du ha en god initiativförmåga och förmågan att strukturera och driva ditt arbete självständigt. Du behöver även ha god samarbetsförmåga och en lyhördhet och vi vill givetvis att du medverkar till ett gott arbetsklimat på arbetsplatsen.

KRAV

B-körkort

DIN NYA ARBETSPLATS

Individ- och familjeomsorgen i Vindeln består av socialsekreterare områdesindelade inom barn, familj och familjerätt samt vuxna, försörjningsstöd, flykting och LSS. Inom individ- och familjeomsorgen verkställs även öppenvårdsinsatser via behandlingsteamet och boendestöd. Arbetsgruppen leds av förste socialsekreterare inom barn respektive vuxen, samt IFO-chef.

VISION 2030 - TILLSAMMANS ÄR VI VINDELN

Vindeln ska vara hemma – för alla som bor och verkar i kommunen. Här går livet ihop. Här finns plats för vardag och fest, arbete och ledighet och för familj och vänner. Här finns rum för utveckling och etablering. Här finns också plats för själen, för storheten och för äventyret – precis utanför dörren väntar det. Vi som bor här är alldeles vanliga människor, kanske bara lite stoltare och lite modigare än folk är mest. #tillsammansärvivindeln

Vindeln är med sina goda möjligheter till både barn- och äldreomsorg och ett brett utbud av bostäder en trygg plats att bo och leva på. Med korta avstånd till grannkommuner som Umeå och Vännäs finns även goda möjligheter till pendling för dig som är bosatt på annan ort. Här kan du läsa mer om hur det är att leva, bo och verka i Vindelns kommun: https://www.vindeln.se/tillsammans-ar-vi-vindeln

 

ANSTÄLLNINGEN

Varaktighet: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Vindeln
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/33
Kontakt
  • Johanna Persson, 0933-14058
Facklig företrädare
  • Erika Holmström, SSR, 0933-14055
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-26
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb