Vindelns kommun

Som förstelärare har du ett viktigt uppdrag, där din kompetens skapar värde för många omkring dig. Vi söker nu fler förstelärare inom området systematiskt kvalitetsarbete (SKA). Varmt välkommen med din ansökan! 

OM UPPDRAGET

Vindeln gör en satsning på kvalitetsförbättring inom skolan och utökar därför antalet förstelärare med inriktning mot systematiskt kvalitetsarbete med ytterligare en tjänst. Ett fungerande kvalitetsarbete är avgörande för att kunna främja barns och elevers utveckling och lärande. 

Uppdraget handlar om att tillsammans med rektor vara en del i att säkerställa att planering, uppföljning, analys och utveckling av utbildning genomförs likvärdigt i kommunens skolor. Genom rektor verka för att kvalitetsarbetet genomförs under medverkan av lärare, övrig personal och elever samt att vårdnadshavare ges möjlighet att delta i arbetet. Vindeln har ett väl genomarbetat kvalitetsarbetet med årshjul, underlag, strukturer och processer som slutligen knyts ihop i kvalitetsrapporter. Din uppgift blir bland annat att säkerställa att det når ut, inarbetas och genomförs på ett likvärdigt sätt i alla verksamheter och tillsammans med skolledning och övrig personal hitta utvecklingsområden som främjar kvalité och resultathöjning. 

Som förstelärare i Vindeln verkar du i kommunens alla skolor vilket innebär att du periodvis kommer att samarbeta med flera rektorer och verkar i flera skolor samtidigt. 

Försteläraruppdraget är ett tidsbegränsat förordnande om 2 år. Du behåller din tillsvidareanställning i grunden. 

DIN KOMPETENS

Vi söker dig som har ett starkt intresse för resultat- och resultatutveckling i en målstyrd verksamhet och ser kvalitetsförbättring, analys, åtgärder och resultatuppföljning i arbetet som en självklarhet.  

Som förstelärare är du inlyssnande, självständig och har ett stort engagemang för att utveckla och föra undervisningen framåt. Du har ett inre driv, en förmåga att ta egna initiativ och att få med dig andra medan du aktivt driver utvecklingen framåt. 

Du är inspirerande, ser möjligheter och har en god förmåga att kommunicera med din omgivning och ser vikten av delaktighet och samförstånd  i kvalitetsarbetets cykliska process. 

KRAV

Lärarelegitimation

Minst 4 års erfarenhet av undervisning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Vindeln
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/26
Kontakt
  • Lars Johansson, 0933-14040
Facklig företrädare
  • Maria Nilsson, Sveriges lärare, 072-4533656
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-05-08

Tillbaka till lediga jobb